Sibel Ordueri kimdir

Sosyal Medya Kafe - Sibel Ordueri Röportaj

  • Sibel Ordueri kimdir?
1979 yılının Temmuz ayında Dikili'de gözlerimi dünyaya açmışım. 4-5 yaşlarımda babamın işi dolayısıyla İzmir'e taşınmışız. Okul yıllarım, gençliğim İzmir'de geçti. Eşimle tanışıp, evlenme kararı aldıktan sonra İstanbul'a gelin gittim. 3 yıl kadar İstanbul'da yaşadıktan sonra eşim öğretmen olduğu için görev icabı Bursa'ya yerleştik. 15 yıldır da Bursalı olduk.😊 2 çocuk annesiyim. Özel hayatımda sevdiklerime ayırdığım zamanın dışında Sosyal Medya Kafe'ye zaman ayırıyorum. Okumayı, araştırmayı, paylaşmayı, yazmayı, gezmeyi, maviyi, yeşili, çayı, kahveyi ve sosyal olmayı seven biri...
  • Blog sayfanızın amacı nedir?
Sosyal Medya Kafe'nin ilk amacı adından da anlaşılacağı gibi internette sosyal olmayı seven insanların Türkiye'nin her köşesinden yazıları ve yorumları ile sosyal olacakları, faydalı içeriklerin üretildiği blog olması diyebilirim. Ama her amaca ulaştıkça yeni yeni amaçlar belirliyorum.
  • Büyük bir kitleye hitap etmek nasıl bir duygu?
Tek kelime ile çok zor. Biz büyüdükçe gözler daha çok Sosyal Medya Kafe'ye çevrildi. Dolayısıyla hırslarına yenik düşen düşmanlarımız da arttı. Bloga zarar vermek isteyenlerle savaşmak ve dimdik sağlıklı bir şekilde ayakta durmak en zoru. 11 yıldır blog dünyasında olduğum için artık nereden ne zarar geliyor, sorunları çözme ve yönetim konusunda tecrübe sahibi oldum.

Tüm bu olumsuzluklara rağmen güzel yürekli okurlarımızın bizi desteklemesi, arkamızda olması işte bu müthiş bir duygu. Bir kaç gün ortalarda görmeyince özelden soranlar var ya işte onlar da candan okurlarımız.💓 Bugün hâla devam ediyorsak; yazmayı, faydalı içerikler üretmeyi sevmemiz ve okurlarımızın desteğidir.

Sosyal Medya Kafe'ye arama motorlarından gelen, iletişime geçen, sosyal ağlarda takip eden, yorumlarıyla destek veren tüm okurlarımıza sonsuz teşekkürler.
  • Blog sayfanızın nasıl geliştirdiniz?
Sosyal Medya Kafe ilk blogum olmadığı için daha önceden blog yönetimi hakkında tecrübeliydim. İlk başlangıçta Blogger etkinliklerine katılmak, gruplarda paylaşım yapmak, gelen yorumları cevaplamak, yorum yazan kişiler blog sahibi ise bloglarını ziyaret edip, ilgi alanımızda olan bir yazısına samimi yorum yazmak, güncel içerikler üretmek ve blogu Google amcaya sevdirip arama motorlarında iyi yerlere gelmesiyle gelişti diyebilirim. Sosyal Medya Kafe ailesine katılan sevgili yazar arkadaşlarımın, farklı bakış açılarıyla yazdıkları özgün makaleler sayesinde daha geniş kitlelere yelken açmış olduk. Sosyal Medya Kafe'ye emek veren herkese sonsuz teşekkürler...
  • Kendi blog sayfanız nasıl tasarladınız?
Blog ve Web Site tasarıma 2006-2007 yıllarında başladım. Tabi o dönemlerde sadece kendi blog ve web sitelerimin tasarımlarını yapıyordum. İlk tasarladığım web sitem keşke açık olsaydı da gösterebilseydim.😅 Table kodları ile basit bir dizaynla özel hostuma yüklediğim, adwords reklamlarında kullandığım bir web site idi. Blog yazmak kadar kişiye özel tasarımlar çıkarmayı hep sevdiğim için Sosyal Medya Kafe'nin tasarımını da severek hazırladım.
  • Herkes başarılı bir blog yazarı olabilir mi?
Blog yazarlığında başarılı olmak isteyen, bunu hedef olarak kendine belirleyen herkes elbette başarılı olabilir. Bunun için kendilerini yazma konusunda geliştirmeleri gerekiyor. Her okuma-yazma bilen birinin yazacağı bir paragraflık acemi yazılar yerine, tam hakkını veren makaleler olmalı.
  • Blog sayfanız hangi konularda içerik üretiyor?
Sosyal Medya Kafe'nin içerikleri genellikle okurlarımızdan gelen istekler doğrultusunda ilerliyor diyebilirim. Gelen yorumlar, iletişimden gelen sorular, gözlemlediğimiz yanlışlar, eksikler vb. Bizler hangi konulara yönlenmemiz gerektiğini anlıyoruz. Ağırlıklı olarak Blogger Yardım, Lezzetli Tarifler, Kişisel Gelişim, Sağlık, Yaşama dair faydalı bilgilere ve misafir blogların yazılarına yer veriyoruz.
  • Sosyal medya kafe etkinlikler devam edecek mi?
Çok fazla etkinlik düzenlemiyoruz. Daha çok etkinliklere katılan taraftayız. Ama aklımıza orijinal fikirler gelirse tabi ki etkinlikler olsun isteriz.
  • Bizim blog sayfamız hakkında görüş ve önerilerin nelerdir?
Özgün ve farklı içeriklerinizi okuyorum. Bu şekilde çizginizi ve üslubunuzu bozmadan devam ederseniz çok daha iyi yerlere geleceğinize inanıyorum.💫 
  • Size ulaşmak isteyenler okuyucularımız hangi bağlantıları kullanabilir?
Blog: Sosyal Medya Kafe

İnstagram: Sosyal Medya Kafe

Twitter: Sosyal Medya Kafe

Pinterest: Sosyal Medya Kafe

Facebook: Sosyal Medya Kafe

Linkedin: Sosyal Medya Kafe

Yukarıdaki bağlantıları kullanabilirler.

Son olarak; röportaj daveti için JD Sezer'e çok teşekkür ederim. Röportajıma zaman ayırıp, okuyan, beni tanıyan, tanımayan herkese sevgiler.💓

Yorum Gönder

19 Yorumlar
* Lütfen Burada Spam Yapmayın. Tüm Yorumlar Yönetici Tarafından İncelenir.
  1. Çok teşekkürler, Sibel Hanımı tanımak ve tecrübelerinden istifade etmek güzeldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim @PINARCA hanım iyi günler dilerim :)

      Sil
    2. Yorumunuz için teşekkür ederim Fatih Bey.:)

      Sil
  2. Sosyal medya kafe severek takip ettiğim bir blog. Sibel Hanım da çok başarılı sevdiğim bloggerlardan. Yine güzel bir röportaj olmuş. Sevgiler 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sibel hanım biz'de yazılarını severek okuyoruz ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim sevgili saadet hanım :)

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim Saadet Hanımcım:) Sevgiler...

      Sil
  3. Bir Sosyal Medya Kafe yazarı olarak Sibel Hanım ile yaptığınız röportajı daha bir gururlanarak okudum. Kendisini tanımış olamaktan dolayı da ayrıca çok mutluyum. Başarılarının devamını diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimde en sevdiğim blogger yazarlarından birisidir Sibel hanım kendisini tanımak bir ayrıcalıktır yorumunuz ve ziyaretiniz için teşekkür ederim @En Nefis Tariflerim

      Sil
    2. Canım benim ben de seni tanıdığım için ve hayatımda iyi ki varsın dediğim insan olduğun için çok mutluyum. Güzel yorumun için çok teşekkür ederim.

      Sil
  4. Ramazan Akar9 Mart 2019 21:23

    Sibel hocam benim için çok kıymetlidir.Onun yardımlarını hiç bir zaman unutamam.Röportaj da bile çok anlamlar, izler var.Ne günler ne heyecanlar yaşadık 2005 yılında tr.gg sitesi vardı.Özelden yardım istemiştim.Hacı diye hitap etmiştim.Allah razı olsun bu hitabı da aldım ya yazıp gülücük göndermişti.Bayan olduğunu yazınca çok şaşırmıştım.Sorularımı hiç üşenmeden her ayrıntısını cevaplamıştı.Yazışmalarımız devam ettikçe her ikimizinde Bursa’da olduğumuzu öğrenmemizle her ikimizde çok şaşırmıştık.Sibel hocam belki de Türkiye’de ilk bayan blog ve website yönetenlerdendir.Bu röportaj ile çok eskilere gittim.O AdWordsden ne çekmiştim de siz beni kurtarmıştınız.Eskimeyen bir dost, güzel yürekli bir melektir Sibel hocam.Bu söyleşiyi hazırlayan sitesahibine teşekkürler.Hem Sibel Hocam’a hem de size başarılar dilerim.Saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) ilk bayan teorisini bende merak ettim tr.gg eskiden güzeldi şimdi Maalesef öldü diyebilirim büyük blog yazarlarıda ne hikmetse hep bursadan çıkıyor :D değerli yorumunuz için teşekkür ederim @Ramazan bey iyi günler dilerim.

      Sil
    2. Aaa Ramazan seninle burada karşılaşmak ne güzel. Hakkımda yazdığın tüm güzel düşüncelerin için çok teşekkür ederim. Sen de vefası bitmeyen dostumsun. Her ne kadar eskisi kadar görüşemesekte o adwords ve tr.gg'li yılları unutmak mümkün değil. "Hacı" sağlıkla ve mutlulukla kal! :))

      Sil
  5. Sibel Ordueri burada yazılanlardan çok daha fazlası. İnsan tarafı öyle güçlü ki. Merhameti, etik değerlere sahip çıkma çabası. Özel biri Sibel Ordueri.
    İyi ki tanıdım dediğim nadir insanlardan. O iyi ki hayatımda...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bahsettiğiniz gibi Sibel hanım röportaj içeriğinden daha fazlasını hak ediyor size'de ayrıca teşekkür ederim @Nihal hanım iyi günler dilerim :)

      Sil
    2. Nihal ablam, yorumunu okuyunca çok duygulandım. Ben de seni iyi ki tanımışım.Sen de benim hayatımda iyi ki varsın. Sevgiler.

      Sil
  6. Kıymetli sınıf arkadaşım başarıların daim olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sınıf arkadaşım valla kim olduğunu merak ettim.:)) Burada sınıf arkadaşımla karşılaşmam beni şok etti diyebilirim.:)) Çok teşekkür ederim. İnanılmaz mutlu oldum. :) Eğer burayı tekrar okursan ismini yazarsan sevinirim. Mail'den de ulaşmaya çalışacağım.

      Sil
  7. bu röportaj serisine bizde katılabilir miyiz acaba?
    https://omerfaa.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabiki Sizde Katılabilirsiniz.
      https://jdsezer.blogspot.com/p/roportaj.html
      Başvuruları Buradan Alıyoruz :)

      Sil

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi Edinin
Accept !