Bilişimde Etik

Bilişimde etik nedir

BİLİŞİMDE ETİK KONU ANLATIMI

"Etik", Bireyleri yaşamındaki toplumda bulunan eylemleri sorgulayarak doğru ve yanlış ve iyi olan ile kötü olanı ayırt ederek düşünülmesine ve gerçekleştirilmesine yardımcı olan aracıdır.
Etik ilkelere Uyulmazsa bilişim suçu işlenmesi durumu söz konusu olabilmektedir.

Bilişim Hukuku Ve Suçları

Bilişim teknolojileri alakalı hukuki problemlere çözüm yolu bulunması için çalışan bilim dalı "Bilişim Hukuku" 'dur.Teknoloji kullanılarak çoğunlukla sanal bir ortamda birey veya kuruluşlara maddi ya da manevi hasar verilmesi durumuna bilişim suçu adı verilmektedir.

İnternet Etiği

Türkiye Bilişim Vakfı, İnternet kullanıcılarının kendi hakları ve diğer kişilerin hakları adına uyulması gerekli olan etik kurallar yayınlamıştır.

Açık Eğitsel Kaynaklar

Açık kaynak hareketi çoğunlukla eğitim alanı yaklaşımın en fazla bulunduğu ortamlardır.

Telif Hakları

Bilişim etiğinin problemlerinden bazıları lisanssız ve ya korsan eser kullanılmasıdır.Bulunan tüm eser ve çalışmalar lisansa tabi olmaktadır. Creative Commons lisansı Telif hakkı olan eserlerin ya da çalışmaların bedava biçimde verilmesini sağlayan bir tür kamu lisansıdır.

Yorum Gönder

4 Yorumlar
* Lütfen Burada Spam Yapmayın. Tüm Yorumlar Yönetici Tarafından İncelenir.
  1. Etik kurallar hayatın her alanında etkili olduğu gibi bilişim alanında da etik kuralları oldukça önemlidir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Etik kurallar iyiki var bilişimde etik olmasa neler neler oldu hiç düşünmek bile istemiyorum :/

      Sil
  2. Günümüzde teknolojinin zirveye ulaşması nedeniyle bilişimde etik konusu önem kazandı. Bilişim suçlarının önüne geçebilmek amacıyla bu konuya önem verilmesi gerektiğini düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kesinlikle bu konuya daha çok önem verilmesi gerekiyor ve sürekli takip edilmesi gerekiyor gerekirse tamamen kaldırılmalı ben internette hoşuma gitmeyen birşey gördüğümde hemen şikayet talep oluşturuyorum sizlerde rahatsız olduğunuz konularda şikayet oluşturmanız öneriyorum genellikle hemen telafi ediliyor.

      Sil

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi Edinin
Accept !