Özlem Kutlu Kimdir

Yinebirgunbizboyle röportaj
Yinebirgunbizboyle - Özlem Kutlu Röportaj

  • Özlem Kutlu kimdir bize kendinizi anlatır mısınız?
Sınırda doğanlardan biri olarak hem ikizler hem yengeç burcu özelliklerini gösteren, iki burcun da git-gelleri ve kararsızlıkları içinde bir hayat süren 32 yaşında bekar bir kamu çalışanıyım. Mühendislik okudum ama mesleğimi yapmıyorum. Neredeyse 4 yıl geçtiği için bundan sonra da yapabileceğimi pek sanmıyorum. Yapmayı istemediğimden ziyade hayat şartları beni böyle yönlendirdiği için böyle bu durum. Bir çok hobim var, yeni şeyler öğrenmeyi ve el becerilerimi geliştirmeyi seviyorum. Örgü, kanaviçe, miyuki, amigurumi, keman ve bitki yetiştiriciliği bunlardan bazıları,yeni bir hobi olarak'da dikiş makinesi aldım dikiş dikmeyi öğrenip geliştirmeyi istiyorum.
  • Ölmeden Önce Yapılacaklar Listesi hazırlamak nereden aklınız geldi?
Hayatımda bazı dönüm noktaları yaşayıp bunları zaman geçtikçe unutmaya başladığımı fark ettim. Mesela öğretmenlik yaptığım dönemi hatırlayıp, vay be ben bunu da deneyimlemiştim diye kendi potansiyelimin farkına varınca daha ne gibi başarılarım olabileceği fikri beni heyecanlandırdı. Bir nevi kendime ufak ufak meydan okuma maddeleri hazırlamak istedim. Maddeleri gerçekleştirince başarmanın verdiği hazzı yaşamak güzel. Herkese tavsiye ederim.
  • IMDB Top 250 listesi hakkında bilgi verir misiniz?
Senaryo Yazarlığı kursuna başladığımda derste bahsedilen filmlerin yarısından çoğunu izlememiş olduğumu fark edince böyle bir karar aldım. En çok izlenen ve beğenilen filmlerden başlayarak izleme listemi arttırmak istedim. IMDB'nin kendi sitesinden top 250 film listesini olduğu gibi kopyaladım ve izlediklerimin üstünü çizmeye başladım. Hâlâ izlenecek çooook film var :)
  • Avokadolara ilginiz nasıl başladı?
İş aradığım dönemde, bu dönemi daha az stresli atlatmaya çalışırken bitkilerle tanıştım. Tohum filizlendirmek, bitki yetiştirmek terapi gibi geliyordu. agaclar.net'ten üyelerin bahçelerini hayran hayran izlerdim. Sonra bir yerde avokado çekirdeğinin suda filizlendirme fotoğraflarını gördüm. Aklımda hiç böyle bir şey yoktu, tropikal bir meyvenin yanı başımda yetişmesi fikri çok hoşuma gitti. Ayrıca avokadonun tohumu hayatımda gördüğüm en büyük tohumdu. Koskocaman bir çekirdeğin filiz vermesini izlemek harika bir duygu olmalıydı. Bu heyecanla bir iki deneme yapıp sabırsızlığım sonucu çöpe attığım çekirdekler oldu. En az bir ay beklemem gerektiğini daha sonra biraz daha araştırınca öğrendim. Çok zordu beklemek ama devamlı gözümün önünde tutmayarak başardım ve filiz verdi. Başarmıştım. Bu beni daha da şevklendirdi, önüme gelen her avokado çekirdeğini suya koymaya başladım ve hâlâ devam ediyorum. Meyve verecekleri zamanı dört gözle bekliyorum.

  • Senaryo yazarlığına nasıl başladınız?

Blog'da yazdığımı bilen bir iş arkadaşım, yazı dilimin çok kuvvetli olduğunu, duyguları çok iyi yansıtabildiğimi söyleyip bir yazarlık kursuna gitmemi önerdi. Daha sonra İsmek'in böyle kursları olduğunu öğrenmiş ve bana senaryo yazarlığı kursuna gitmemi, bu kursu kaçırmamamı söyledi. Benim de aklıma yatmıştı, böylece başladım. Henüz senaryo yazmaya başlamış sayılmam, eğitim devam ediyor. Derslere devam edebilirsem belki bir gün benim de senaryolarım olur.

  • Gezi ve kamp listenize başka nereleri ekleyeceksiniz?

Kamp için pek hevesli değilim mecbur kalmadıkça bir daha yapmam sanırım :) ama gezi konusunda vizesiz ülkelerden başlayarak yurt dışına açılmak istiyorum. Ondan önce Kapadokya ve Alaçatı ya da gitmek istiyorum.

  • Gezi ve kamp yapmak sizin için nasıl bir duygu?

Geziler harika, tebdil-i mekanda ferahlık vardır derler. Gerçekten geziler beni yeniliyor. Ama kamp bana göre değilmiş onu anladım. Biraz fazla rahatına düşkün biriyim belki de bilmiyorum ama gece çadırda yatmak(ya da yatamamak) ve üşümek bütün modumu düşürüyor.

  • Sizinle iletişime geçmek isteyen okuyucular hangi bağlantılardan faydalanabilir?
Blog Link: yinebirgunbizboyle.blogspot.com
Mail Adresim: ozlemkutlu2@gmail.com
İnstagram: @ozlemkutlu__
Twitter: ozlem_kt

  • Bizim blog sayfamız hakkında görüş ve önerileriniz nelerdir?
  • Sosyal ve girişken bir blog, alışılmışın dışında yazılar var. Tasarımını ve yazıları beğendim, röportajlar özellikle dikkat çekici. Başarılarınızın devamını dilerim :)

Yorum Gönder

6 Yorumlar
* Lütfen Burada Spam Yapmayın. Tüm Yorumlar Yönetici Tarafından İncelenir.
  1. Teşekkür ederim, keyifle cevapladım soruları :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diğer projelerimizde görüşmek dileğiyle iyi günler dilerim Özlem hanım :)

      Sil
  2. Özlem bir tanedir.Yalnız bugünlerde kaçırıyor muyum, yoksa yazmıyor mu, bir araştırayım. Çok güzeldi soru-cevap alış-verişi. Senin de emeğine sağlık Sezer oğlum. Özlem'ciğime de bize
    kendini tanıttığı için teşekkür ederiz.İkinize de başarılar dileklerimle. Sevgiler 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özlem hanım sürekli yazıyor yetişebildiğim içerikleri yorumluyorum benimde kaçırdığım blog yazıları oluyor tümüne yetişmek mümkün değil bende değerli ziyaretiniz için teşekkür ederim @Ece hanım sizede iyi bloglamalar dilerim tekrar beklerim iyi günler

      Sil
  3. Sevdigim bloglardan keyifle okuyorum yazilarini 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Özlem hanım sürekli içerik geliştiriyor ilginç makaleleri var bizlerde keyifle okuyoruz değerli yorumunuz için teşekkürler @Derya hanım

      Sil

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi Edinin
Accept !