Aof sınav hakkında bilinmesi gerekenler

anadolu üniversitesi sınav sistemi

Anadolu Üniversitesi Sınav Hakkında Bilgiler

Merhabalar bu içeriğimiz'de bir çok kişinin aklını karıştıran soruların cevaplarını sizlere sunacağım bir çok aöf öğrencisi sınav ne zaman gireceğini,nasıl gireceğini,neler gerektiği konusunda detaylı bilgiye sahip değil bu zengin içerik sayesinde bunların tamamı hakkında bilgi sahibi olmuş olacaksınız.

Sınava Girmek İçin Gerekli Belgeler

  • Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi
  • Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesi
  • Fotoğraflı, soğuk damgalı ve T.C. Kimlik Numaralı nüfus cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı/Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kimlik kartı, süresi geçerli pasaport, Türk vatandaşlığından izinle ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait mavi kart, yurt dışında yapılan sınavlarda T.C. vatandaşları hariç başka bir ülkenin vatandaşları için o ülkeye ait nüfus cüzdanı niteliğindeki resmi belge bu amaçla kullanılabilir. Bunların dışındaki belgeler (sürücü belgesi, mesleki kimlik kartları vb.) sınava giriş için geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilmez
AOF Kurallarına Göre:"Sınava giriş için gerekli bu iki belgeden biri bile eksik olsa öğrenci sınava alınmaz." ya da açıklamak gerekirse Sınav giriş belgeniz ve ya Şartlarda geçerli kimlik belgeniz yoksa gözetmenler sizi içeri almayacaklar.

Sınav Merkezi Tercihi

Aöf sistemin'de sınav merkezi tercihini öğrenci kendisi yapmaktadır sınav merkezi tercihi yapmak için "aof.anadolu,edu.tr" Öğrenci otomasyonu bölümüne girerek T.C. kimlik numarası ve şifreniz ile giriş yaparak Bilgi Güncelleme Kısmından Akademik Takvim güncel bilgiler göz gezdirerek "Sınav Merkezi Tercihi Son Tarihleri" gözlemleyerek girmek istediğiniz yerde sınav Merkeziniz seçmelisiniz. bu işlem Aöf Bürolarından yapabilirsiniz.

Sınavda Uygulanacak Kurallar

Aof düzenlediği sınav'da uyulması gereken kurallar bulunmaktadır ve bu sınav kurallarına uyulmadığı takdirde kendiniz dışarıda bulabilirsiniz bu kurallar ulaşmak için aof öğrenci kılavuz girerek "Sınavda Uygulanacak Kurallar" göz gezdirmeyi unutmamanız gerekir. Aksi halde kurallar uyulmaz ise sınav görevlileri tarafından "Bireysel Sınav İptal Tutanağı" düzenlenir ve girmiş olduğunuz oturumdaki sınavınız iptal sayılır buda çok üzücü bir durum olsa gerek :/

Sınav Soru ve Cevapları ile Sınav Sonuçlarının İnternet'te Yayımlanması

Bulunduğumuz dönem ve geçmiş dönem sınav soru ve cevapları "ekampus.anadolu,edu.tr" adresin'de yayınlanır T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile girebilirsiniz eğer ekampus girmek'de sorun yaşıyorsanız bir önceki yazımız okuyabilirsiniz. İncelemek için linke tıklayınız.  Anadolum e kampüs nasıl girilir Sınav sonuçları, sınav tarihinden itibaren 15 gün içinde açıklanır ve sınav sonuçları "aof.anadolu,edu.tr" Öğrenci otomasyonundan öğrenebilirsiniz.
Not:Blog Sayfamızın Anadolu Üniversitesi ile herhangi bir bağlantısı bulunmamaktadır. sadece içerik bilgilendirme amaçlı ve yardım amaçlı yazılmıştır. bu yazımız paylaşarak Anadolu Üniversitesi öğrencilerine destek olabilirsiniz. Anadolu üniversitesi sürekli gelişen bir üniversite olduğu için her zaman güncel bilgi anadolu.edu.tr adresinde bulunacaktır.

Yorum Gönder

2 Yorumlar
* Lütfen Burada Spam Yapmayın. Tüm Yorumlar Yönetici Tarafından İncelenir.
  1. ay saool ilgili arkadaşlara söleriim bu yazından faydalansınlaaaar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok Memnun olurum deep hanım teşekkür ederim iyi günler tekrar görüşmek dileğiyle kendine iyi bak :)

      Sil

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi Edinin
Accept !