Yaşlılarda Çoğunlukla Görülen Hastalıklarda Bakım

yaşlılarda çoğunlukla görülen hastalıklar

YAŞLILARDA GÖRÜLEN HASTALIKLAR KONU ANLATIMI


 

Son yüzyıllarda dünya nüfusunun çoğalarak yaşlanması sağlık alanındaki beklentilerin olumlu ilerlemesinin sonucudur. Böylelikle yaşlılık dönemi ve günümüzdeki dönemde gerçekleşen problemler, özellikle bu yaş grubunda incelenen kronik hastalıklar birlikte mücadele ve bakım projeleri geliştirmek sağlık alanındaki ihtiyaçlardan oluşmuştur.

Yaşın ilerlemesiyle birlikte ruhsal olarak gerçekleşebilecek bir çöküntü, depresyon zihinsel fonksiyonları kötü yönde etkileyebilir.

Yaşlanma; Organizmanın daha basit ve zorlu hastalanmasına sebep olan bir etkendir.
Yaşın ilerlemesiyle; hücrelerin bir başka değişen çevre koşullarına adaptasyon cevabında düşüş gözlemlenir.

 

Yaşlılarda kazaların önlenmesinde dikkat edilmesi gerekenler

Yaşlılarda kazaların önlenmesi için çevre için gereken düzenlemeler yapılmalı, yaşlı hastalarda oluşabilecek bedensel ve zihinsel işlev bozuklukları düşünerek yaşlı ve yakınları gerçekleşebilecek kazalar hakkında bilgilendirilmelidir. Yaşlılık döneminde gerçekleşen küçük veya büyük çaplı kazalar ve yaralanmalar bir çok sakatlıklara sebep olabilmekte ve belkide ölümcül sonuçlar doğurabilmektedir.Bu sebeple yaşlıların yaşam alanlarını güvenli olabilecek önlemler kesinlikle alınmalıdır.
Yaşlı bir birey evde ve ya kurumda bakılsada,kişisel bakımını kendisi uygulasada kendisine destek olan bakıcısı gerçekleştirse de günlük temizliği aksatılmadan devam ettirilmelidir.
Sürekli yatmaya maruz kalan ileri yaşta hastalar'da bası yarası görülme ihtimali çok yüksek bir ihtimaldir.

Yaşlılarda hareket ve dinleme konusu hakkında dikkat edilmesi gerekenler

Bazı inançlara göre yaşlılık ile fiziksel aktivitenin azalması gerektiğini, egzersizin yaşı ilerleyenler için tehlikeli, belkide zararlı olabileceğini düşünülmektedir Aslında; Düzenli şekilde egzersiz ve fiziksel aktivite yaşı ilerleyen bireyler için uygulanabilecek en gerekli eylemlerdendir. Bütün yaşlarda ki ve her çeşit fiziksel kondisyonda ki insan için egzersizin hem bedensel olarak hem de ruhsal olarak birden fazla faydası bulunmaktadır.

Yaşlılarda sıklıkla rastlanan bazı sağlık problemleri

Toplumun sosyo-kültürel yapısı, yaşlının aile koşullarında hayatını süsürmesine uygundur.Fakat günümüzde aile yapılarının çoğu çekirdek aileye doğru gelişmesi sonucunda yaşlıyı aileden saymamakta ve diğer bir deyişle yaşlıyı yalnızlığa dönüştürmektedir.
    Diyabet Belirtileri Şunlardır;
  • Aşırı susama ve acıkma
  • Kilo kaybı
  • Performansta azalma
  • Kaşıntıyla birlikte kuru deri
  • Bulanık görme
  • İyileşmeyen yaralar

Yorum Gönder

4 Yorumlar
* Lütfen Burada Spam Yapmayın. Tüm Yorumlar Yönetici Tarafından İncelenir.
  1. sezer abi temanın adı nedir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. CREATED BY SORATEMPLATES | DISTRIBUTED BY MYBLOGGERTHEMES

      Sil
  2. Birgün hepimiz yaşlanacağız. O süreçleri kaliteli geçirmek için sağlığımıza devamlı yatırım yapmakta fayda olsa gerek 😊🤚

    YanıtlaSil

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi Edinin
Accept !