Alman, Fransız ve İtalyan Dizileri

alman fransız ve i̇talyan dizileri

Alman, Fransız ve İtalyan Dizileri

Avrupa dizileri Dünya ülke dizileri arasında çok önemli bir yer kaplamaktadır. Avrupa insanının yaşam tarzı ve hayat şeklini anlatan yapımlar, ileri teknoloji kullanılarak çekilmektedir. Neredeyse her dizi çekildikten hemen sonra tüm Dünya ülkelerine satılmaktadır. Çok büyük yapımlara imza atan Avrupa dizileri kaliteleri ile hayranlık yaratmaktadır. Ülkemizde yabancı dizilerin büyük bir takipçi kitlesi bulunmaktadır. Son yıllarda internet üzerinden bilgisayar ortamında seyredilmeye başlandıktan sonra çok daha fazla ilgi görmeye başlamıştır. Kaliteli dizi seyretmek isteyen bir çok kişi bu dizileri tercih etmektedir. Bir yandan da yabancı dilini geliştirmek isteyen öğrenciler bu dizileri orijinal sesi ile seyretmektedir. Alman, İtalyan ve Fransız dizileri arasında çok büyük yapımlar vardır. Dünya klasikleri arasına girmeyi başarmış eşsiz ve unutulmayacak diziler mevcuttur. Özellikle Alman, Fransız ve İtalyan dizileri en çok ilgi gören Avrupa dizileri arasındadır. Yeni dizi arayanlar ve Avrupa dizilerine ilgi duyanlar için Alman, İtalyan ve Fransız dizilerini anlatarak tanıtmaya çalıştık.

Alman Dizileri

Alman dizileri, Dünya dizi sektöründe çok önemli yer kaplamaktadır. Aksiyon, savaş, tarihi, dönem ve kahramanlık türlerinde çok büyük yapımlar mevcuttur. Usta oyuncuların rol aldığı diziler, konuları işleyiş tarzı ile büyük ilgi görmektedir. Komedi ve dram tarzında çok az yapım olmasına rağmen çevrilen diziler o kadar kalitelidir ki tüm Dünya ülkeleri arasında kabul edilir bir başarı kazanmaktadır. Almanlar dizlerde yersiz zaman kaybettirmeden, sözler uzatılmadan net ve direk konuşurlar. Bu nedenle seyircinin ilgisini kaybetmesine fırsat tanımazlar. Kültürlerini yansıtmada ve konuları işleyişte çok başarılıdırlar. Her detay titizlikle incelenerek çekilen diziler bu yönüyle de dikkat çekmektedir. Özellikle dönem dizilerindeki aksiyon ve savaş sahneleri çok gerçekçidir. Almanlar için  Dünya savaşı ve bu savaşta kaybedilenler, savaşta yaşananlar, sonrasında ülkenin yaşadığı zor günler çok önemlidir. Genelde konusunu savaştan alan diziler de bu nedenle çok fazladır. Alman dizilerine ilgi duyan ve seyretmek isteyenler ''Ben-Hur'', ''Borgia'', ''Dark'', ''Transporter'', ''Das Boot Series'' dizileri örneklerini seyredebilir.

İtalyan Dizileri

İtalyan dizileri diğer Avrupa dizilerine çok benzememektedir. İtalyanların aile yapısını yansıtan dizilerde aile ilişkileri her zaman ön plandadır. Özellikle mafya dizileri en çok sevilen diziler arasındadır. Onlar için baba kavramı çok önemlidir. Yemek kültürlerini neredeyse tüm dizilerde sergilerler. Ülkelerinin güzelliklerini çok iyi yansıtırlar. İtalyan dizi sektörü bu nedenle turizme çok büyük katkı sağlamaktadır. Genelde mafya hesaplaşmaları, göçmenler, sokak kavgaları konu alınmaktadır. Özellikle dram, macera ve aksiyon türleri ön plandadır. İtalyan ırkının kendine has özelliklerini çok iyi veren diziler aynı zamanda da çok kaliteli olarak çekilmektedir. Büyük bir hayran kitlesine sahip olan diziler çekildikten itibaren neredeyse tüm Dünya ülkelerine satılmaktadır. Unutulmayan ''Baba'' dizisi tüm Dünya'da seyredilmiştir. O kadar başarılı bir yapımdır ki hala seyredilmektedir. Bir çok ödül alan dizi efsane olarak adlandırılıp Dünya klasikleri arasında yerini almıştır. İtalyan dizilerinden ''Medici'', ''Suburra'', ''La Piovra'', ''Boris'' izlenmesi gereken diziler arasındadır. En iyi İtalyan dizileri hakkında geniş bilgi edinmek, konularını okumak için şu linki tıklayabilirsiniz: İtalyan dizileri

Fransız Dizileri

Her ülkenin kendine has bir dizi sektörü mevcuttur. Fransız dizi sektöründe de diziler çok uzatılmadan kısa bölümler halinde çekilir. Çok uzatılan konuşma sahneleri yoktur. Ne söylenecekse kısa ve öz söylenerek konular çok hızlı işlenir. Bu yönü ile diziler sıkmaz ve seyircinin ilgisi dağılmaz. Genelde diziler de aksiyon, polisiye, korku, gerilim ve dram türleri ön plandadır. Fransız halkı romantik oluşları ile tanınırken, romantizm türünde çok dizi çekmezler. Fakat tüm dizilerde romantizm bir şekilde işlenir. Fransız dizileri arasında ödül almış hatta rekorlar kırmış diziler vardır. Dizi sektörü çok gelişmiştir ve çok kaliteli diziler çekilmektedir. Fransız dizilerini yeni seyretmek isteyen yada ilgi duyanlar ''Taken'', ''Ramson'', La Mante'', ''The Tunnel'', ''Les Revenants'', ''Carlos'' dizilerini seyredebilir. Bu diziler tüm Dünya ülkelerinde büyük ilgi görmüştür.

Farklı ülke dizileri önerilerimizi okumak için sitemizin dizi önerileri kategorisine tıklayıp okuyabilirsiniz. Site adresimiz: https://www.kadinvsaglik.com/


Kadın ve Sağlık Sitesi

         
Sitemizde genelde sağlık makaleleri, yemek ve tatlı tarifleri hakkında yazılar yayınlıyoruz. Kadın ve sağlık sitemizi umarım beğenirsiniz.

Yorum Gönder

8 Yorumlar
* Lütfen Burada Spam Yapmayın. Tüm Yorumlar Yönetici Tarafından İncelenir.
  1. İtalyada oturuyorum deyince hemen insanların aklına mafya filmleri geliyor ☺️ Ben amerikan filmlerini ve dizilerini genelde izlemeyi tercih ediyorum ☺️ İtalyan filmi olarak da Hayat Güzeldir filmini izlemenizi tavsiye ederim 🤗

    YanıtlaSil
  2. Türk dizilerimiz de ortadoğu ve balkanlarda oldukça rating topluyor sanırım

    YanıtlaSil
  3. O kadar çok dizi ve film var ki, bir ömür yetmeyecek.

    YanıtlaSil
  4. 3 ülke de farklı izleyici kitlerine hitap ediyor. Avrupa olarak değerlendirğimiz de çeşitliliğin çok olması izleyici kitlesini de kendine çekiyor.

    YanıtlaSil
  5. Hiç izlemedim bu ülkelerin dizilerini, zaten bir türlü yetişemiyorum dizilere :)

    YanıtlaSil
  6. hıms bilmediğim diziler var saool iyi yazı oldu buuuu :)

    YanıtlaSil
  7. Güzel bilgiler bunlar teşekkürler Sezer kardeşim.

    YanıtlaSil
  8. Dark'ı sakin kafa ile izleyeceğim umarım :)

    YanıtlaSil