Sosyal Hizmet Kuruluşları

sosyal hizmet kuruluşları nelerdir

SOSYAL HİZMET KURULUŞLARI KONU ANLATIMI

Sosyal Hizmet Nedir?

"Sosyal hizmet",Belli süreli ve ya sürekli tekrarlanan özel yardıma ve desteğe gereklilik duymakta olan bireyleri,grupları ve benzeri toplulukları toplum içerisinde rahatlıkla yaşamını sürdürebilecekleri bir çizgiye ulaştırmak hedefiyle gerçekleştirilen hizmetlerdir.

Sosyal Hizmet Amaçları Nelerdir?

  • Toplum içerisinde rahatlıkla yaşamını sürdürebilecekleri güç ve ya yeterliliği başarmak amacı gereken müdahaleleri uygulamak
  • Toplum içerisinde rahatlıkla yaşamını sürdürebilecekleri konumu ve şartları uyarlamak
sosyal çalışmacı nedir

SOSYAL ÇALIŞMACI VE SOSYAL TEKNİKER

20. Yüzyıl başından itibaren sosyal hizmetler bir meslektir.Özel gereksinim gruplarına hizmet verilmesi için türlü elemanlara ihtiyaç duyulmaktadır.Bu hizmetleri'de,bu işin öğrenimini almış meslek elemanları vermektedir.Bu meslek elemanlarının en üstünde sosyal çalışmacılar gelmektedir.

Sosyal Çalışmacılar Nedir?

"Sosyal çalışmacılar",Mesleği,işi sosyal hizmet sağlamak olan ve lisans derecesinde sosyal çalışma eğitimini almış meslek elemanlarına denir.

Sosyal Hizmet Kuruluşu

"Sosyal hizmet kuruluşu",Özel gereksinim grupları için gerçekleştirilen hizmetlerin harekete geçirildiği,bir bina ve içerisinde bu hedefle yapılmış kullanım araçlarınında yer aldığı yapıdır.Sosyal hizmet kuruluşları,o kuruluş amacıyla belirlenmiş hizmet alanıyla alakalı başvuru gerçekleştiren bireylere hizmet verir.
  • Engelliler
  • Bakım içerisindeki çocuklar
  • Yaşlılar
Örnek olarak gösterebiliriz.

özel gereksinim grupları kimdir?

Özel Gereksinim Grupları

"Özel gereksinim gurupları",sosyal hizmete ihtiyaç duymakta olan bireyler ve guruplara denir.Sosyal ilişkilerinde belli olmayan bir sebeple düzensizlik ve sıkıntıya problem oluşturacak belli olmayan bir tıbbi,ruhsal,sosyal özür ve ya engeli olan bu sebeple sosyal hizmet kuruluşlarında,sosyal bakımları ,tedavileri gerçekleştirilen ve ya gerçekleştirilmesi gereken bireylerin oluşturmuş olduğu gruba özel gereksinim grupları adı verilir.

Rehabilitasyon

Bir hastalığın tedavi sonrası,bu hastalığın sonlandırılmasından ileri bir zamanda kalan gereksinim,yeterli olmaması durumunu telafi etmek amacıyla gerçekleştirilen çalışmalar denir.

Engelli

Dünya sağlık örgütü engelliği;
Bozukluk ve özürlülük'ten kaynaklanan sosyal dezavantaj
olarak tanımlamaktadır.

Yorum Gönder

4 Yorumlar
* Lütfen Burada Spam Yapmayın. Tüm Yorumlar Yönetici Tarafından İncelenir.
  1. Bu faydalı bilgilendirme için çok teşekkürler. Bu arada Meydan okuma yazı dizimi okumak üzere sizi blogumda ağırlamaktan şeref duyacağım. Sezer

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim sevgili @Pınarca kısa zamanda incelemeye geleceğim size'de başarılar dilerim iyi günler :)

      Sil
  2. Sosyal hizmet kurumlarının varlığı çok önemli gerçekten. Güzel amaçlara hizmet veriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görüş ve yorumunuz için teşekkür ederim sevgili @En Nefis Tariflerim

      Sil

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi Edinin
Accept !