Kozmetik Psikolojisi Kimdir?

kozmetik psikolojisi kimdir

ESRA - KOZMETİK PSİKOLOJİSİ


  • Bize kendinizden bahseder misiniz?
Öncelikle beni röportajınıza davet ettiğiniz için size çok teşekkür ederim. İsmim Esra, soğuk bir kış günü Ankara Keçiören'de doğmuşum. Hukukçu bir ailenin kızıyım. Ailemin görevi nedeniyle Türkiye'nin pek çok şehrinde çocukluğum geçti. Muş, Mardin'in Ömerli ilçesi, Çorum'un Osmancık ilçesi gibi.. Ankara'da psikoloji eğitimimi aldım. İngilizce olarak okudum psikolojiyi. Ardından atamam oldu. Adli Psikolog olarak görev yapıyorum. Bu süreçte özellikle suç ve suçlular, mağdur ve suça karışmış çocuklar, madde bağımlılığı, öfke vb konularda pek çok eğitim aldım. Evliyim. Seyehat etmek, alışveriş yapmak, internet'de vakit geçirmek en keyif aldığım şeyler..

  • Kozmetik psikolojisi nedir?

Kozmetik Psikolojisi benim bloğumun ismi. Şöyle ki, cildimde ki akne sorunum ile başa çıkmaya çalışıyordum. Tabi makyaj ve güzellik ürünlerine de yoğun kişisel ilgim vardı. Bir markayı kullanmadan önce onu kullanmış olanların fikirlerini okumak çok hoşuma gidiyordu. Sonra bir anda karar verdim, neden ben de kullandığım ürünleri anlatmayayım diye ve 2015 senesinde kendi bloğumu kurdum. Psikolog da olduğumdan bloğumun ismi Kozmetik Psikolojisi olsun istedim. Çok da seviyorum blog ismimi :)

  • Bireylerin kullanması gereken kozmetik dünyasında sağlıklı ürünler nelerdir?
Uçsuz bucaksız kozmetik dünyasında kaybolmamak ve sağlıklı ürünü bulmak artık hayli zor. Pek çok markanın artık merdiven altı üretimi var ne yazık ki. Genelde kozmetik ve bakım ürünleri çok pahalı olduğundan insanlar bu tarz ucuz ürünlere yöneliyor. Aman bir şey olmaz diye ya da o ürüne sahip olmanın mutluluğu adına hatalı davranıyorlar merdiven altı ürün satın alarak. Sonrasında geri dönüşü mümkün olmayan sonuçlarla karşılaşabilirler. Lütfen almayın onları diyorum buradan! Bana göre doğru ürünü bulmadan önce kişinin kendi cilt tipini ve cildinin neye ihtiyaç duyduğunu çok iyi bilmesi gerekmekte. Bence sağlıklı ürün, cilde uygulandığından cildin ihtiyacını karşılayan, herhangi bir olumsuzluk (ürünün kokusu da dahil) yaşatmayan, içeriği temiz ürün demektir.

  • Blog sayfanız 2015 yılından itibaren size neler kazandırdı?
Bloğum bana sabırlı olmayı öğretti. Sonuçta blogger'da insanla uğraşıyor. Her bir insan da farklı farklı yaklaşabiliyor size, netice de herkese olan yaklaşımınız neticesinde sabır kavramı bir kez daha devreye giriyor. Ayrıca bloğum bana düzenli ve zamanı etkili kullanmayı da öğretti. Çünkü düşünün bir gün 24 saat ve ortalama 7 – 8 saat uykuda geçiyor. Geri kalan zamanı en etkili şekilde değerlendirmek için planlı ve programlı olmayı bloğum vasıtasıyla çok iyi öğrendim.

  • Birlikte çalışmış olduğunuz firmalar nelerdir?
Birlikte çalıştığım firmalar o kadar değişken oluyor ki ama düzenli olarak çalıştıklarımın isimleri Avon Türkiye, Procsin, Nivea, Splat, Otacı, Bebak ve Gabrini markaları.

  • Okuyucularınızın kesin kullanması gereken ürünler nelerdir?
Okuyucularım bay veya bayan hiç fark etmez mutlaka ama mutlaka kullanmaları gereken ürün yüzleri için en az spf 30 içerikli, içeriği güzel güneş kremi. Bir de ter kokusunu önlemek için kullandıkları koltuk altı deodorant ya da roll-onlar içerisinde alüminyum olmayanları seçimlerini çok istiyorum.

  • Blog çekilişlerini ne sıklıkla düzenliyorsunuz? çekilişler nasıl takip edilebilir?
Hemen hemen her ay çekiliş yapıyorum. Çekilişlerimi instagram hesabım olan Kozmetikpsikolojisinde sürekli duyuruyorum. Yakın zamanda da beni 2015 senesinden bu zamana takip eden kişileri bulup onlara hediyeler göndermeyi planlıyorum.

  • Bizim blog sayfamız hakkında öneri ve görüşleriniz nelerdir?
Sizin bloğunuz hakkında önerilerim şöyle olabilir, belirlediğiniz konu başlıklarını hakkını vererek doldurmaya devam edin ve ara vermeyin. Seçtiğiniz kategoriler çok güzel sayfanız çok güzel ama içerik üretilmediği müddetçe yerinizde saymak zorunda, sonrasında da unutulmak zorunda kalabilirsiniz bu nedenle sabırla daha çok yazın. Hedeflerinizi daha da büyütün.

  • Sizinle iletişim geçmek isteyen okuyucular hangi bağlantıları kullanabilir?
www.kozmetikpsikolojisi.com istedikleri kategorinin altına istedikleri soruyu sorabilirler. www.instagram.com/kozmetikpsikolojisi instagram sayfamdan
kozmetikpsikolojisiblog@gmail.com e-mail adresimden diledikleri soru, fikir, istek ve önerilerini hiç çekinmeden yazabilirler.

Yorum Gönder

4 Yorumlar
* Lütfen Burada Spam Yapmayın. Tüm Yorumlar Yönetici Tarafından İncelenir.
  1. Kozmetik psikolojisi nedir yazınız oldukça ilgi çekici

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bildiriminiz için teşekkürler @Murat bey :) Esra hanım katıldığı için biz teşekkür ediyoruz

      Sil
  2. Kozmetik psikolojisini daha yakından tanımış olduk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blog yazarlarını bu platform içinde buluşturduğum için 1 kez daha sevindim :)

      Sil