Sezersadet.blogspot.com Röportaj Gerçekleştirdik

Sezersaadet İle Röportaj Hazırlandı

Sezersadet.blogspot.com Röportaj Tamamladık



Sevgili JD Sezer'e röportaj için çok teşekkür ediyorum.

Kendinizi tanıtırmısınız ?

1967 Kütahya doğumluyum. Lise mezunuyum. Konya Selçuk üniversitesi Çocuk gelişimi bölümünü kazandım fakat Babam uzak diye okumaya göndermedi beni :( Rahmetli Babama beni okutmadığını söyleyerek sürekli ölene kadar dile getirdim hep. Tabi sonradan o da pişman olmuş, o zamanki şartlar mı artık bilemiyorum. Fakat benim içimde hep ukde olarak kaldı ne yazık ki :( 
Hayalimdeki meslekler de hiç değişmedi. Öğretmenlik ve gazetecilik.  Mahallemizdeki çocukları toplayıp merdivenlere dizer onlara öğretmenlik yapardım. Komşularımız sen öğretmen ol, yakışıyor sana derlerdi :) Bazen benim öğretmen olduğumu sananlar bile var. Bana öğretmenliği yakıştıran çok oluyor. Ne yalan söyleyeyim çok mutlu oluyorum, yok değilim diyorum ama hani bazen doğruyu söylememek geliyor içimden :)
Bir oğlan bir kız 2 çocuk annesiyim. Eşimin mesleği dolayısıyla çok yer gezdim ve çok insan tanıdım. O kadar çok insan tanıdım ki artık insanları görür görmez çözebiliyorum. :)
İstanbul'da oturuyorum. İstanbul' u çok  seviyorum :)

Neden blog yazıyorsunuz?

Aslında çok seneler önce blogların yeni çıktığı zamanlar blog açmayı hep düşündüm  fakat nasıl açılacak,bloglara nasıl ulaşılacak  pek bilgim yoktu açıkçası. O zamanlar teknolojiyi kullanmak daha zordu sanki. Daha sonra bir süre bir iki blog takip ettim. Sonra bıraktım. Alışkanlık oluşmadı galiba. Halen de blog yazarlığı nedir en azından benim çevremde çok bilinmiyor. Arkadaşlarım yazılarına nasıl ulaşacağız, blog nedir, blogda ne yapılıyor gibi sorular soruyorlar bana.
 İnternette boş boş takılmayı sevmiyorum. Oyun oynamak yada anlamsız İnternette  gezinmektense insanlara faydalı olmak gibi  iyi bir şey yapmak istedim.
Yazmayı sevdiğim için blog yazıyorum. Ayrıca  bilgilerimi tecrübelerimi diğer insanlara aktarmak istediğim için blog yazmayı istedim. İnsanların benim yazılarımı okuyarak iyi hissetmelerini istedim. Sanıyorum bunu gerçekleştirdim. Çevremden güzel tepkiler alıyorum .)Bunun dışında blog yazarak başarı elde ederek kendimi, öncelikle kendime ispat etmek istedim. Başarmayı ve başarıyı severim. Blog yazarak para kazanılıyorsa da para kazanmayı istedim. Çok paralar olmasa da ben kazandım demeyi istedim . Belkide bunda da bir başarma arzusu var içimde. :)

Bu okuyucu kitlesini nasıl kazandınız başarınızın sırrı nedir ?

Başarı kelimesini duymak her zaman ki gibi çok mutlu etti beni. Bu konuda mütevazi olamayacağım.  17 Temmuz 2017 de yazmaya başladım. Çok kısa sürede güzel sonuçlar elde ettiğime inanıyorum :) Okuyucu kitlemi kazanmamın sırrı  sanıyorum enerji etkileşimi. Samimi ve içten  olmayı severim ve karşımdan da samimi içten olmayı beklerim.Kimse üzülmesin, herkes mutlu olsun isterim.  Hep olumlu baktım. Olumlu bakmayı severim. Bu yüzden blogumu ilk açtığımda ilk aklıma gelen 'Sadece kendin ol ' ismini vererek yapmacık değil içtenlikle kendim olarak yazmayı düşündüm. Daha sonra saadet ismimin mutluluk anlamını düşünerek ve etrafıma mutluluk verebilmek isteğiyle mutlu yazarı ekledim.Böylece blogumun ismi 'mutlu yazar Sadece kendin ol ! Olarak oluşmuş oldu.
 Ayrıca diğer blog yazarları arkadaşlardan da destek aldım, aramızda çok güzel etkileşimler oldu. Çok samimi çok iyi insanların blog yazdığını düşünüyorum. Herkes blog yazarı olamaz :) Bana göre blog yazmak gönül işi.

İnternet sayfanıza tema yüklemeyi düşünüyor musunuz ?

Açıkçası bazı blogların temaları kendine özgü çok hoşuma gidiyor. Tabi ki ben de tasarımı bana ait olan güzel bir tema oluşturmayı istiyorum . Mayıs ayının ilk haftası blog yazarlığı, blogger kursuna başlayacağım. Orada güzel bir eğitim aldıktan sonra daha profesyonel ve daha bilinçli olarak blog yazarlığına devam edeceğim inşallah. Tema oluşturmayı öğrenmek ve eksik bilgileri tamamlamak istiyorum.. Eğitim almak her zaman her şeyde şart  :)

İnternet sayfanızdan gelir elde ediyor musunuz ?

Gelir elde etmiyorum. Reklamlardan ufak paralar yatıyor ama çok para kazanmak önceliğim değil zaten. Kazanıyorum demek bile yeter bana. Tabi ki çok kazanırsam da istemem demek yalan olur. E olursa da fena olmaz. Dediğim gibi önceliğim çok paralar kazanmak değil, bunu başarmış olmak :)

Kişisel blog yazmaya nasıl başladınız ve genellikle neler hakkında yazmayı tercih ediyorsunuz?

Kişisel blog yazmayı hiç planlamadan oğluma hadi bana bir blog açsana diyerek paldır küldür oldu. Ne yazacağımı ve blogumun ismini o an karar verip açtım :)
Genellikle çevremde konuşulan konulardan ve insanların neleri okumayı sevdiğini gözlemleyerek yazmayı daha çok yeğliyorum. Konularım insana dair, hayata dair her şeyi kapsıyor. Kısacası insan ve yaşam hakkında yazmayı tercih ediyorum.

Kullanmış olduğunuz sosyal medya hesaplarınız blog sayfalarınız neler ?

Hayata dair paylaşımların yapıldığı
https://sezersadet.blogspot.com.tr
Sağlıkla ilgili paylaşımların yapıldığı
https://sezersadet2.blogspot.com.tr
Facebook :Saadet Sezer Akkaş, 
İnstagram :mutlu yazar saadet_sezer_akkas,
Twitter: mutlu yazar, 
G+ Hesabı:Saadet Sezer 
Youtube :Saadet Sezer

Sezer soy ismi Babama çok şans getirdiği için Sezer'i kullanmayı tercih ettim.:)

Bizim blogumuz hakkında istek, öneri, Şikayetleriniz nelerdir?

Blog yazarlarıyla röportaj yapmanız çok güzel bir uygulama olmuş, Onun dışında her hafta veya her ay yayınlayarak, beğendiğiniz bloglardan haftanın veya ayın blogları diye  tanıtım yapabilirsiniz.O da güzel bir uygulama oluyor. Yeni bloglar keşfedip okuyabiliyoruz.

RÖPORTAJ İÇİN HAZIRLADIĞIMIZ B-SERTİFİKA  ÖRNEĞİ

B-sertifika başvurusu ve b-sertifika hakkında bilgi almak için tıklayınız


Yorum Gönder

2 Yorumlar
* Lütfen Burada Spam Yapmayın. Tüm Yorumlar Yönetici Tarafından İncelenir.
  1. Sürekli internete zaman ayıramadığım için,bugün gmailin gelen kutusunda Sezer oğlumun bir yanıtını görmek üzere girdiğimde, Saadet kardeşimle yapılan bu söyleşiyi gördüm. Başarılı bir kardeşimdir Saadet. Kendini çok güzel tanıtmış.
    İkinizi de kutluyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Blog sayfamızı severek takip ettiğin için teşekkür ediyorum Ece hanım iyi ki varsınız Saadet hanımla birlikte çalışmak çok güzeldi :) diğer röportajlarımız ziyaret etmişsiniz hepsine tek tek cevap verdim kendiniz iyi bakın tekrar görüşmek dileğiyle :)

      Sil

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi Edinin
Accept !