Temel Sağlık Hizmetleri Kavramı

TEMEL SAĞLIK HİZMETLERİ KAVRAMI KONU ANLATIMI

İnsanlar kaliteli ve sağlıklı bir yaşam sürdürebilme isteği sadece sağlık hizmetleri ile geçerlidir.

Sağlık hizmeti nedir?

Birey ve toplum sağlığını savunmak,hasta tedavisini uygulamak,iyileşmenin eksik olduğu pozisyonlarda başkalarına muhtaç olmadan yaşamayı gerçekleştirmek Ve toplum sağlığını gelişmiş duruma gelmesini sağlamak amacıyla uygulanan planlı çalışmaların bütünüdür.

Koruyucu sağlık hizmetleri

Sağlığın korunması ve hastalıkların önüne geçilmesi amacıyla gerçekleştirilen hizmetler birlikte uygulanan hazırlıklar bu gruba katılmaktadır.

Bağışıklama

Bulaşıcı olan hastalıklardan önlemenin etkili çözümlerinden birisidir.Mikroplara ve yararlı olmayan aksiyonlarına karşılık vücudumuzun dayanıklı duruma gelmesine bağışlık adı verilir.Bireyin,bir enfeksiyon hastalığına karşılık doğumundan itibaren bağışık olması durumuna doğal bağışıklık ismi verilmektedir.Fakat birey hayatı içinde bağışıklık kazanıyor ise bu duruma edinsel bağışıklık denilmektedir.

Sağlık hizmeti
Bireylerin ve toplumların sağlıklarını korumayı sağlamak,hasta olanların tedavisini gerçekleştirmek, diğer kişilere bağımlı kalmadan hayatını sürdürmeyi gerçekleştirmek ve toplumların sağlıklarını çok iyi durumlara getirebilmek amacıyla gerçekleştirilen planlı çalışmaların bütününe "sağlık hizmeti" adı verilir.

Yorum Gönder

6 Yorumlar
* Lütfen Burada Spam Yapmayın. Tüm Yorumlar Yönetici Tarafından İncelenir.
  1. Bence önleyici sağlık hizmetleri gelmeli bu konuda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Söylemiş olduğunuz konuyu'da sizden bekliyoruz o zaman

      Sil
  2. Bu konu ile ilgili sanırım üniversiteler de seminerler verilmekte hatta bölümler açılmakta yanlış hatırlamıyorsam tabiki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bahsettiğiniz gibi "üniversiteler de seminerler verilmekte" bölümlerde söz konusu olabilir konuya çok fazla hakim değilim yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  3. Temel sağlık hizmetleri ve koruyucu sağlık hizmetleri titizlikle üstünde durmamız gereken alanlardan. Ancak ülkemizde bu alanlarda alınması gereken çok yol var maalesef. Bilgiler için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ülkemiz bu konularda yeni gelişiyor ama büyük adımlar atıyor ve yürüyeceğimiz daha çok fazla yol var ziyaretiniz ve yorumunuz için çok teşekkür ederim :)

      Sil

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi Edinin
Accept !