Advertisement

Responsive Advertisement

Sanayi Devrimi Ve Sosyal Sorunlar

sanayi devrimi ve sosyal sorunlar nedir

SANAYİ DEVRİMİ VE SOSYAL SORUNLAR KONU ANLATIMI

Sanayi devrimi,kısaca el tezgahı ve zaanat üretiminin konumuna makinayı ihtiyaç haline getiren fabrika üretiminin yerleşmesi olarak tanımlayabiliriz. İnsan tarihinin en önemli dönüşümü sanayi devrimidir.
Feodalizm nedir?

Feodalizm

Temel olarak iki toplumsal sınıfa dayanmaktadır. birinci toplumsal sınıf soylular diğer toplumsal sınıf soylular sınıfıdır.Sanayi devriminin bazı sosyal problemlere sebep olmasının önemli sorunlardan birtanesi çalışma ilişkilerinin değişiklik göstermesidir.

Sanayi devriminin gelişmesi

Kapitalist sistem 15. Yıllar itibari ile Batı'da ticaretin çoğalması, merkezi devletin oluşması ve paranın etkisinin çoğalması ve benzeri değişikliklerle oluşan bir sistemdir.Feodalizmin bozulması dünya tarihinin bakış açısından yeni döneme geçiş sağladığının hedefidir.Feodalizmden daha değişik olarak,kapitalizmde,emeğin alınarak satılabilecek bir metaya dönüştürülmesi,sadece toprak değil ticaretin ekonomik hayat için belirlenecek etkili oluşu ve para ekonomisine geçiş yapılması gibi bir kaç yeni nitelikler söz konusu olmuştur.

Sanayileşmede En Önemli Rolü Oynayan Grup Feodalizmden kapitalizme geçiş,Sanayi devriminin kalkınmasında büyük bir rol oynamıştır.Sermaye biriktirerek toplamayı temel hedef seçmiş olan kapitalistler yani tüccarlar sanayileşmede en önemli rolü oynayan grup olacaktı.

Coğrafi keşifler Coğrafi keşifler , ham maddelerin ulaştırılması ve bilim devrimi'de en son teknik buluşların oluşması için imkanlar iletiyordu.

Yorum Gönder

0 Yorumlar